Når der er ekstraordinært meget uro i verden, som nu, får mange brug for mere tryghed og kontrol med det, vi kan have kontrol over. Vores forbrug, for eksempel, og det afspejler sig også i vores ferievalg.
77 % vælger all-inclusive hotel på ferien denne sommer.
Hos Sunweb, der er blandt de tre største feriearrangører i Danmark, vælger 77 % et all-inclusive hotel denne sommer. Det fortæller de i en pressemeddelelse. Det er en lille stigning fra sidste sommer, hvor tre ud af fire valgte all-inclusive konceptet, dvs. at rejsens pris indeholder fly, hotel, mad, drikke, snacks og underholdning på hotellet.
- Siden all-inclusive konceptet for alvor begyndte at tage fart på bagkant af finanskrisen, er kurven gået kraftigt opad, og i en tid som nu, hvor verden buldrer lidt ekstra højt, er all-inclusive konceptet mere efterspurgt end nogensinde tidligere. Det er fordi, du i princippet kan lade dit betalingskort blive hjemme, for alt er betalt – i kombination med, at det er nemt og overskueligt, så du hurtigt kan sænke skuldrene og komme i feriestemning, mener Jan Lockhart, der er landechef for Sunweb i Danmark og Sverige.
Fra udskældt opkomling til bedre balanceret samliv
Det populære feriekoncept har tidligere været udskældt – bl.a. var der i konceptets spæde begyndelse en del hoteller med svingende kvalitet.
I dag er kvaliteten på all-inclusive hoteller generelt høj, fordi dårlig kvalitet simpelthen ikke overlever i et marked med bevidste og kræsne kunder.
De fleste, der bor på all inclusive hoteller, holder af at gå ud at spise et par gange i løbet af ferien, så der i dag også er opnået et mere balanceret samliv mellem de lokale restauratører og all-inclusive hotellerne.
Det er specielt store grupper, som flere generationer eller vennegrupper, der rejser sammen samt børnefamilierne, der vælger all-inclusive på ferien.
I få lande, som Tyrkiet og Egypten er andelen af all-inclusive hoteller op mod 90 %, mens den er betydeligt lavere i f.eks. Grækenland, hvor mange stadig foretrækker de lokale tavernaer.