Endelig skete det: Øjebæer i populær gågade omsider fjernet

Af: Mie M.B

|

16/02/2024

Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Der overvejes nu hvad der i stedet skal opstilles på de tomme pladser

Mest læste i dag

Efter flere års visuelle forfald og utilfredshed blandt handlende og besøgende er Strøget i Aarhus endelig blevet befriet for de forladte og nedslidte madboder, der længe har præget bybilledet. Tidligere bugnede disse boder af liv, hvor besøgende kunne nyde alt fra kebab og pita til churros, men de senere år har de stået tomme og forfaldne, til stor ærgrelse for butiks- og caféindehavere i nærheden. Det skriver Århus Stiftstidende.

Forvandlingen skyldes, at Strøgforeningen, efter udløbet af en 10-årig kontrakt med kommunen, ikke formåede at forny aftalen, hvilket gav kommunen mulighed for at gribe ind og fjerne boderne. Oprindeligt påhvilede det Strøgforeningen at stå for nedtagningen og genetableringen af flisebelægningen, men på grund af økonomisk trængte tider og en trussel om foreningens nedlæggelse, har kommunens Teknik og Miljø-afdeling nu taget regningen.

Med fjernelsen af boderne og næsten færdiggjort fliserenovering, bortset fra et enkelt hul i Ryesgade forsinket af vejret, åbner Strøget op for en ny æra, hvor æstetik og rummelighed prioriteres. Andy Tomes, afdelingsleder for grønne områder i Teknik og Miljø, fremhæver, at ud over forbedringen af byrummet, har fjernelsen af boderne også givet mulighed for at installere en ny pantautomat til kaffekopper, takket være den eksisterende strømforsyning til en af boderne.

Selvom der endnu ikke er lagt konkrete planer for, hvad Strøget yderligere skal prydes med, ser Andy Tomes og Teknik og Miljø-afdelingen frem til at udforske mulighederne i foråret.

Anbefalet til dig